el festival

els camins de la música

L’Associació Amics de Cervià Antic i Ibercamera impulsen la 14a edició del Festival de Música de l’església de Santa Maria de Cervià de Ter, continuant amb el desig de dotar d'ànima musical aquesta veritable joia del romànic.

En la present edició, sota el lema "Els camins de la música", el Festival de Cervià presenta un cap de setmana de tres concerts i tres formats diferents: la música de cambra, la música popular i el cant coral.

una joia del romànic

Fora del barri antic trobem el priorat benedictí de Santa Maria, el monument arquitectònic més antic de Cervià de Ter. El monestir, que va ser fundat el 1053 pels senyors de Cervià (Silvi Llobet i Adelaida), conserva l'església romànica (segle XI) i bona part de les dependències, situades al voltant del claustre.

L'església, que va ser restaurada el 1993, té tres naus amb transsepte i tres absis semicirculars sense ornamentacions a l'exterior. El claustre té una planta quadrada i columnes llises, algunes de l'època medieval (més tardanes) i altres de romàniques, com es pot veure observant els tipus de pedra.

Amics de Cervià Antic és una associació cultural creada el 2011 amb l’objectiu de fomentar el coneixement, la recuperació i la divulgació del patrimoni històric i cultural de Cervià de Ter.