VISTES AL MAR

Programa

HAYDN, Quartet de corda núm. 6 en mi bemoll major, op. 64
LIGETI, Quartet de corda núm. 1 “Metamorfosis nocturnes”
TOLDRÀ, Vistes al mar – Evocacions poètiques
BRAHMS, Quartet de corda núm. 3 en si bemoll major, op. 67

 

Diumenge 24 de març de 2019 | 19.00 H | Sala de Cambra de l’Auditori de Girona

 • EL DEBUT
  Integrat per quatre joves músics amb trajectòries internacionals i provinents de diferents àmbits, com la música de cambra o d’orquestra, el Cosmos Quartet ha aconseguit un ampli reconeixement; recentment han guanyat el Concurs Irene Steels – Wilsing Foundation a Heidelberg i el Primer Premi del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. El proper 24 de març, el Quartet debuta al Cicle de Cambra proposant un programa contrastat i variat.
   
 • UNA PLATAFORMA PER ALS JOVES INTÈRPRETS
  El Cicle de Cambra d’Ibercamera Girona segueix sent una plataforma específica per donar a conèixer joves intèrprets i artistes tant nacionals com internacionals. Grans intèrprets com Alexei Volodin, el Quartet Quiroga o Enrique Bagaría també hi han tocat.
   
 • TOLDRÀ, EL MEDITERRÀ
  A principis del segle XIX, va sorgir un moviment cultural i literari molt fort a Catalunya; els artistes van mirar de fer ressorgir la cultura i la llengua catalana. Aquest moviment fou batejat com la Renaixença. Eduard Toldrà sentia un gran afecte per la literatura (la peça Vistes al mar està inspirada en la poesia de Joan Maragall, La Ginesta), el sentiment de “mediterranisme” i pels quartets cambrístics. L’obra fou estrenada el 31 de maig de 1921 al Palau de la Música Catalana pel Quartet Renaixement. Un any abans però, la peça fou guardonada pel Premi Fundació Rabell.