TRIO FORTUNY: DEBUT AL CICLE DE CAMBRA IBERCAMERA

Programa
Beethoven,
Trio núm. 1, en re major, op. 70, “Ghost”
Xostakóvitx, Trio núm. 1, en do menor, op. 8
Mendelssohn, Trio núm. 1, en re menor, op. 49

Intèrprets
Joel Bardolet, violí
Pau Codina, violoncel
Marc Heredia, piano

 

Diumenge 5 de maig de 2019 | 20.00 H | Sala de Cambra de l’Auditori de Girona

 • MÚSICA I AMISTAT
  Format per tres dels intèrprets més destacats de la seva generació, el Trio Fortuny es pot descriure com un punt de trobada de tres solistes i a més amics, amb nombroses i variades activitats; Joel Bardolet (violí), Pau Codina (violoncel) i Marc Heredia (piano), que encara no arriben a la trentena d’edat i que ja han liderat grans orquestres, actuat com a solistes en sales d’arreu del món i col·laborat en música de cambra amb conegudes formacions, han creat aquest trio amb la voluntat d’articular un projecte de cambra estable. El diumenge 5 de maig debutaran al Cicle de Cambra d’Ibercamera Girona proposant un programa format pels millors trios compostos per Beethoven, Mendelssohn i Xostakóvitx.
   
 • UNA PLATAFORMA PER ALS JOVES INTÈRPRETS
  El Cicle de Cambra d’Ibercamera Girona segueix sent una plataforma específica per a donar a conèixer joves artistes tant nacionals com internacionals; Joel Bardolet, Pau Codina i Marc Heredia ja havien estat presents a la Temporada Ibercamera en diverses ocasions interpretant música de cambra amb el Quartet Gerhard o amb la pianista Varvara.
   
 • ELS TRIOS PER A PIANO
  Durant el Classicisme, els Trios per a piano van viure una gran transformació; en primer lloc, Joseph Haydn (1732-1809), va aportar diferents matisos i contrasts al conjunt. Al seu torn, Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1761) va fer que el violoncel, estant en un paper secundari de doblatge de la mà esquerra del piano, passés a ser un actor vital i participatiu de la formació, aconseguint veus equilibrades entre instruments i diàlegs entre ells. El Trio en mans de Ludwig van Beethoven (1770-1827), es convertí en un vehicle ideal per a la sensibilitat Romàntica, com demostra el Trio núm. 1, en re major, “Ghost”, l’obra de cambra més coneguda del compositor junt amb el Trio “Arxiduc”, que tindrem el plaer d’escoltar-lo interpretat pel Trio Fortuny.