MIREIA FARRÉS

  • Mireia Farrés, una gran trompetista

Mireia Farrés, una de les millors trompetistes del món, torna a la Temporada Ibercamera Girona en la que serà la seva quarta aparició i la primera en format de recital. Va oferir el Concert per a piano i trompeta de Xostakóvitx, el 2012 i el 2015 amb l’Orquestra  de Cambra de Viena i la del Da Camera, respectivament; i el passat 2017 va interpretar el Concert per a trompeta de Haydn amb l’Orquestra Nacional d’Hongria i János Kovács.

Solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i qualificada per Martha Argerich com a “trompetista i música extraordinària”, ens presentarà un recital amb repertori del s. XX i XXI. La seva vocació per explorar les possibilitats sonores més coloristes i intimistes de l'instrument l'ha portat a participar en diverses formacions cambrístiques, com el duet estable amb la pianista Mercè Hervada, interpretant música original per a trompeta i piano.

  • Un repertori original per a trompeta posarà fi al Cicle de Cambra

El recital començarà amb el Marsha’s gift, del compositor nascut a Minnesota, Norman Bolter; a continuació es podrà escoltar la Sonata per a trompeta i piano en si de Paul Hindemith, escrita des  de l’exili el 1939 com un cant de protesta i de lament als esdeveniments de la Segona Guerra Mundial; Légende, obra que va compondre Enescu per a la competició de trompeta de 1906 al Conservatori de París, obrirà la segona part del recital; seguidament s’escoltarà Two portraits de Joseph Turrin, peces escrites en estil romàntic però amb llenguatge contemporani; a continuació, Nightsongs de Peaslee, que va ser encarregada pel trompetista Harold Lieberman per un recital al Carnegie Hall i, finalment, una de les composicions més meravelloses del repertori contemporani per a trompeta, A song from the heart d’Eric Ewazen clourà la vetllada.