Kovács i Barrera, un dream team per al repertori clàssic

Ahir al vespre, Mireia Barrera i János Kovács ens van fer tocar el cel amb el Rèquiem de Mozart. En finalitzar el concert, vam conversar amb ells.

 

El Cor Madrigal ha actuat tres vegades a Ibercamera Girona, comptant el concert d'ahir. Volíem saber com prepara el cor Mireia Barrera per a unir-lo al so d'una orquestra com la Nacional d'Hongria: "Treballo el cor amb el so que crec que és adequat per a l'obra, pensant amb el nombre de músics per a intentar que l'equilibri sonor sigui correcte. Intento buscar la personalitat del so al cor, un so rodó, potent quan sigui necessari i flexible. Sobretot, treballo perquè el cor pugui canviar de pressa el color i l'articulació pensant què el mestre aconsegueixi ràpidament la seva idea musical."

 

Pel que fa a János Kovács, aquesta és la segona vegada que el veiem amb una orquestra d'Hongria interpretant Mozart. Aquest fet ens va fer reflexionar i vam voler saber quina és la relació entre Hongria i Mozart, si és que n'hi ha alguna. Kovács ens digué: "Desafortunadament no tenim tanta sort amb Mozart com amb Haydn o Beethoven, els quals van visitar Hongria sovint. Tot i això, el culte a Mozart és bastant fort al país. Jo considero Mozart com el gran superior de la història de la música. Vaig aconseguir dirigir totes les seves òperes i estic apropant-me a les seves simfonies i oratoris també a través del gènere dramàtic. Estic content que puguem interpretar un programa de Mozart un altre cop després del nostre concert l'any passat, i aquest cop, amb la contribució d'un cor català i al capdavant d'un públic català.​"

 

El concert s'acabava amb el públic dempeus i els músics envoltats d'efusius aplaudiments, moment en què Kovács va voler fer un reconeixement molt especial a Barrera i el seu cor.