Ecos del concert: la Passió segons Sant Joan

Ahir al vespre vam viure una experiència musical i religiosa, des de la vessant transcendental, del contacte amb l'univers, la passió i l'amor a la música. 

A les 11 del matí, els músics ja estaven a l'Auditori a punt per assajar, i després d'unes quantes redistribucions de l'orquestra per part del mestre Higginbottom, la formació estava llesta per brillar i aprofitar fins a l'últim racó de la brillant caixa de ressonància de l'auditori, que va impressionar el director des del primer moment.

Quan es va fer l'hora del concert, els músics, amb la puntualitat britànica que els caracteritza, estaven a punt per debutar a la ciutat, fent una versió de l'època de Bach amb instruments originals i en la qual els solistes formaven part del mateix cor i van intercanviant el paper de cor i de solistes. Durant les dues hores de concert, ens va delectar una formació de grans solistes que destacava per la seva joventut i un cor que va demostrar perquè és tan reconegut arreu.

En acabar el concert, el mestre Higginbottom estava satisfet i conversant amb nosaltres va dir: "ens hem quedat molt sorpresos de trobar un equipament d'aquesta qualitat a Girona" i també va afegir: "sóc un europeista confés i espero que el Brexit no s'acabi de concretar".