8è Festival de Cervià - Concert Inaugural

Maria Canyigueral inaugura el 8è Festival de Cervià el proper divendres 3 d’agost de 2018 a les 22.00 h a l' Església del Monestir de Santa Maria de Cervià de Ter.

 

Programa
BLANCAFORT, Nocturns 2 i 4
MOMPOU, Cançons i Danses (selecció)
BEETHOVEN, 6 Bagatel·les, op. 126
GRANADOS, Allegro de concert, op. 46

 

 

 • CONCERT INAUGURAL
  La pianista Maria Canyigueral, natural de Bordils (Girona), serà l’encarregada d’inaugurar la 8a edició del Festival de Cervià, que aquest any comptarà amb la presència de músics consagrats i emergents, tant nacionals com internacionals. L’esdeveniment també representa una finestra de promoció per a joves talents, com va suposar per a Canyigueral l’edició de 2016. Aquesta és la seva segona actuació dins del marc del Festival.
   
 • MARIA CANYIGUERAL
  Premiada en concursos internacionals, el 2010 Canyigueral fou finalista del XII Concurs Internacional de piano de Lilla(França). L’any 2012, va obtenir el segon premi al Wilfrid Parry Prize de Londres, juntament amb la violinista Marisol Lee. El 2013 va rebre el segon premi al Max Pirani Trio Prize de Londres, amb Ianthe Ensemble i el 2014 rebé el segon premi al Concurso Internacional de Música de Cámara “Antón García Abril” de Granada, juntament amb el violoncel·lista Alexander Rolton. Durant el primer dia de festival, podrem veure l’actuació de la pianista gironina, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional al Regne Unit. És una bona oportunitat per a redescobrir una intèrpret de casa nostra que està construint una sòlida trajectòria a l’estranger.
   
 • UNIVERS PIANÍSTIC
  Compromesa amb el panorama musical d’avantguarda del nostre país, Maria Canyigueral ens proposa un programa amb grans noms de l’univers pianístic, entre els quals destaquem Mompou i Blancafort, que casualment, es conegueren de ben joves, l’any 1914. Ambdós compositors foren afins a la influència de l’Escola de París de l’època, sense oblidar mai, les seves arrels catalanes. Mompou i Blancafort tingueren una relació d’amistat profunda, que es consolidà durant les seves trobades a l’Ermita, nom que els dos músics donaren al seu estudi, situat al Balneari Blancafort de La Garriga i que esdevingué el seu refugi.
  Aquest estiu, la pianista catalana estrenarà a Londres el seu projecte, anomenat Avantguarding Mompou, un homenatge a les Cançons i Danses de Frederic Mompou, en què estrenarà obres de compositors actuals inspirades en elles.
   

  Biografia
  Nascuda a Bordils (Girona) el 1984 i resident a Londres, Maria Canyigueral va estudiar amb Michel Wagemans (Barcelona) André de Groote (Brussel·les) i Nino Kereselidze (Madrid). També va realitzar el Master of Arts in Performance a la Royal Academy of Music de Londres amb Sulamita Aronovsky.
  Canyigueral ha tocat com a solista, amb orquestra i també en formacions de música de cambra en nombroses sales importants del nostre país i del Regne Unit. Ha estrenat obres de diversos compositors, entre elles Sí, a Montsalvatge de Benet Casablancas al Regent Hall de Londres.
  Recentment, ha estat convidada a oferir recitals per la Iberian Latin American Music Society, the Oxford Chamber Music Society, Ibercamera, Juventudes Musicales, el Festival de Portaferrada, la Fundació Pau Casals del Vendrell i la Schubertíada de Vilabertran, així com a L’Auditori de Girona i la Fundación Juan March de Madrid.
  Avantguarding Mompou és el títol del seu nou projecte, dedicat a Frederic Mompou en el 125è aniversari del compositor, durant el qual Maria ha encarregat obres a deu compositors europeus que complementen el cicle Cançons i danses del compositor barcelonès.