8è Festival de Cervià - Concert de Cloenda

El Trio Miura, Roozeman i Varvara serà l'encarregat de tancar la 8a edició del Festival amb un programa variat i apassionat en què destaquen els Trios núm. 1 i 2 de Schubert, a més de grans noms de la història de la música que seran interpretats en solitari, com Bach, Cassadó, Ravel, Schumann i Franck.

Programa I

BACH, Partita núm. 3, en mi major, BWV 1006
CASSADÓ, Suite per a violoncel
RAVEL, Valses nobles et sentimentales
SCHUBERT, Trio núm. 1 en si bemoll major, op. 99, D. 898 per a piano, violí i violoncel

 

Programa II

BACH, Suite núm. 2 en re menor per a violoncel
SCHUMANN, Tres Romances op. 94 per a violí i piano
FRANCK, Preludi, coral i fuga
SCHUBERT, Trio núm. 2, en mi bemoll major, op. 100, D. 929, per a piano, violí i violoncel

 

 • EL TRIO MIURA, ROOZEMAN, VARVARA
  Com a cloenda de la 8a edició del Festival de Cervià, comptarem amb la presència de la pianista Varvara, que aquest any finalitza la seva residència al Festival. La intèrpret presentarà el seu nou Trio, format per Fumiaki Miura i Jonathan Roozeman. Amb tan sols 25 anys, el violinista Fumiaki Miura ha tocat amb les orquestres de més prestigi a escala internacional. Segons el gran mestre Pinchas Zukerman, “Fumiaki Miura és un gran violinista, un artista sincer i un intèrpret capaç de tocar música de totes les èpoques. Miura ens garanteix el màxim nivell de violí per a les pròximes dècades”. El 2015, el violoncel·lista de 20 anys Jonathan Roozeman va esdevenir el guanyador més jove del Concurs Internacional Txaikovski celebrat a Moscou. Roozeman també ha estat convidat a grans festivals internacionals de música, com el Festival White Nights de Sant Petersburg i a tocar amb les orquestres de més prestigi a escala internacional. Aquests concerts seran el debut del Trio a Catalunya i a l’Estat. Provinents de diferents parts del món, els tres artistes es trobaran a Cervià de Ter per tal d’oferir dos dies de concert (el 10 i 11 d’agost), presentant un programa molt especial.
   
 • RESIDÈNCIA DE VARVARA
  Varvara ha tingut una gran presència al Festival de Cervià. L’any 2016, el duet que va formar amb el català Pau Codina, va tancar la 6a edició del festival, delectant-nos amb un programa d’obres mestres del repertori per a violoncel i piano, com la Sonata Arpeggione de Schubert i la Sonata en re menor, op. 40 de Xostakóvitx. El 2017, la pianista va tornar a l’esdeveniment amb un programa integrat per obres de piano sol, on va interpretar la Sonata en do menor de Mozart, una de les seves obres més personals. Varvara va cloure la 7a edició del festival amb les Sonates del mestre del teclat català, Pare Soler i els Impromptus op. 142 de Schubert. En aquesta edició, Varvara finalitza la seva residència al Festival de Cervià oferint dos dies de concert, juntament amb el violinista Fumiaki Miura i el violoncel·lista Jonathan Roozeman.
   
 • ELS TRIOS DE SCHUBERT
  Tot i la brevetat de la vida de Schubert, l’alta qualitat artística del compositor ha fet possible que avui dia puguem gaudir d’un amplíssim repertori de les composicions que va escriure. Els concerts que oferirà el Trio durant el segon i darrer cap de setmana del 8è Festival de Cervià inclouran el Trio núm. 1 en si bemoll major, op. 99, D. 898 i el Trio núm. 2 en mi bemoll major, op. 100, D. 929.

 

BIOGRAFIES

Fumiaki Miura, violí
Fumiaki Miura s’ha consolidat com un dels artistes més destacats de la seva generació. L’any 2009, fou el violinista guardonat més jove de la Joseph Joachim International Violin Competition Hannover. Amb tan sols 25 anys, ha tocat amb les orquestres de més prestigi a escala internacional com la del Teatre Mariinsky, la NDR Sinfonieorchester d’Hamburg o l’Orquestra de Cambra de Viena i ha estat convidat a nombrosos festivals de música d’arreu del món com el Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemanya), el Menuhin Festival Gstaad (Suïssa) o el White Nights (Sant Petersburg). Miura toca un violí de Giovanni Battista Guadagnini (1748) cedit per la Yellow Angel Foundation i una viola de la Storioni school "ex-Julian Rachlin" (1780), cedida per la Nippon Violin.

 

 

Jonathan Roozeman, violoncel
Jonhathan Roozeman estudia a l’Acadèmia Kronberg (Alemanya) amb Frans Helmerson. El 2015, va esdevenir el guanyador més jove del Concurs Internacional Txaikovski, celebrat a Moscou. Durant la temporada passada, Roozeman fou artista resident amb l’Orquestra Simfònica de Lahti, on es va formar en concerts i música de cambra. Ha estat convidat a tocar amb orquestres de gran renom i a nombrosos festivals internacionals com el White Nights Festival de Sant Petersburg o el Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemanya). Roozeman toca un violoncel David Tecchler (1707) cedit per la Fundació Cultural Finlandesa; el seu arc fou elaborat per Dominique Pecatte a París, l’any 1835.

 

Varvara, piano
El 2006, Varvara va ser guardonada al Concurs Internacional de Bach de Leipzig i l’any 2012 va guanyar el primer premi del Concurs Géza Anda de Zuric, el que va donar un impuls decisiu a la seva carrera. La pianista està interessada per l'art en qualsevol de les seves expressions i conrea un repertori de totes les èpoques i estils, des de Bach i Handel a Stravinski i Pärt. Varvara col·laborat amb orquestres de gran prestigi com la del Teatre Mariinsky, la Gulbenkian, la Tonhalle de Zürich o l’Orquestra de Cambra de Viena entre altres; la pianista ha actuat sota la direcció de cèlebres directors, com Valery Gergiev, Vladimir Fedosseiev o Eliahu Inbal. Després dels aclamats enregistraments dels àlbums Mozart i Handel, aquest gener va llançar al mercat l'enregistrament de la Sonata de Liszt, que va interpretar a la Philharmonie de Paris.