8È FESTIVAL DE CERVIÀ

UN FESTIVAL AL SERVEI D’UN PATRIMONI

L’Associació Amics de Cervià Antic i Ibercamera presenten la 8a edició del Festival de Cervià, que té com a objectiu dotar d’activitat cultural el conjunt romànic del monestir i l’Església de Santa Maria de Cervià de Ter. Aquest festival representa l’esdeveniment que dóna major projecció i visibilitat al conjunt monàstic i a la seva tasca de recuperació i preservació del patrimoni.

LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL
El festival consolida el format de quatre concerts, seguint l’ampliació de l’oferta que ja es va fer durant el 2017. La seva programació es caracteritza per la presència de músics consagrats i emergents, tant del país com internacionals, i per un repertori eclèctic que va des de Bach fins a Homs. El Festival representa un any més una finestra de promoció per a joves talents.

  • INTÈRPRETS: CONSAGRATS I EMERGENTS

El Festival s’inaugurarà amb un recital d’una de les pianistes de referència en la interpretació de Mompou; Maria Canyigueral. El segon concert serà protagonitzat pel Cor Madrigal de Mireia Barrera, una de les directores de cor més destacades del món. Per finalitzar, el tercer i quart concert comptaran amb la gran pianista Varvara, qui aquest any acaba la seva residència al Festival de Cervià i que presentarà el seu nou trio, format juntament amb dos solistes excepcionals, el violinista Fumiaki Miura i el violoncel·lista Jonathan Roozeman, en el que serà el seu debut a Catalunya i a Espanya.

  • REPERTORI ECLÈCTIC: DE BACH A HOMS

La programació de la present edició representa un recorregut pels diferents moviments estètics de la història de la música. El Festival s’inaugurarà amb un recital per a piano amb obres de grans compositors catalans: Blancafort, Mompou i Granados i amb les 6 Bagatel·les de Beethoven. El segon concert constarà de dues parts: una primera dedicada a la música vocal religiosa de totes les èpoques i una segona amb cançons populars i peces de compositors catalans. Els dos últims concerts comptaran amb un programa variat i apassionat en el que destacaran els Trios núm. 1 i núm. 2 de Schubert, a més de grans noms de la història de la música que seran interpretats en solitari, com Bach, Cassadó, Ravel, Ysaÿe i Franck.